EUiA celebra la seva 6a Assemblea Nacional aquest cap de setmana a la Fira de Sabadell

Fuente: EUiA

A partir de demà dissabte, 2 de juny, i fins el migdia de diumenge, EUiA celebrarà a la Fira de Sabadell la seva 6a Assemblea Nacional. El document de la mateixa ha estat elaborat per quatre comissions de treball obertes a la participació del conjunt de l’afiliació. Aprovat pel Consell Nacional de la formació a final de març, ha estat debatut pel conjunt de les assemblees de base de territori i sector en els dos darrers mesos, que han presentat 1.400 esmenes. Així mateix, s’han escollit 500 delegats i delegades i 200 convidats en les assemblees de base.

El document polític d’EUiA per a la seva 6a Assemblea Nacional actualitza les propostes programàtiques de la formació per l’activisme social i la unitat d’acció amb altres organitzacions polítiques i socials d’esquerres. Al mateix, es prioritzen les propostes que tenen a veure amb donar alternatives als principals problemes de les persones: treball, serveis públics (Salut, Educació), democràcia, drets socials i dret a decidir.

D’altra banda, EUiA insisteix en la seva vocació de moviment polític i social, i cerca fórmules per aconseguir més arrelament i un millor funcionament organitzatiu, dotant de major protagonisme a les assemblees de base. També accentua el seu compromís per a fer possible la creació d’un nou espai de l’esquerra catalana, ecologista i nacional per encarar els nous reptes, amb la coalició ICV-EUiA com a punt de partida i des de l’accent social i el pluralisme, amb l’horitzó de 2014 per assolir noves majories progressistes.

Sessió de dissabte 2 de juny

El plenari està previst que comenci a les 10 del matí. Després de l’aprovació, per part dels delegats i delegades, de la proposta de Mesa i de les Comissions de Candidatures i de Credencials, a les 10.30h., intervindrà el coordinador general sortint, Jordi Miralles, i el seguiran les salutacions dels secretaris generals d’UGT i CCOO de Catalunya, Pepe Álvarez i Joan Carles Gallego.

Ja a les 11.15h. es presentarà el document polític i el mètode de discussió i a les 11.45h. començarà el treball per comissions:

Comissió 1: Context, balanç i actualització de la proposta política i programàtica

Comissió 2: Aliances polítiques i socials. Majories de progrés a Catalunya, Espanya i Europa (balanç de l’experiència del Govern d’Entesa, compromís amb IU i altres forces d’esquerres de l’Estat espanyol, el PEE i la política europea…).

Comissió 3: Un nou espai català de l’esquerra transformadora, ecologista i nacional (balanç i perspectives de la coalició ICV-EUiA)

Comissió 4: Quina EUiA volem? Model organitzatiu i estatuts

Després de dinar, les comissions reprendran la discussió (de les 15.30 a les 18h.) I a les 18.15h. es debatran i votaran les esmenes en plenari.

A les 20.45 h. finalitzarà el termini de presentació de candidatures al Consell Nacional i de presentació de resolucions. A les 21h. Les comissions de comptes, garanties i credencials presentaran els seus informes en el plenari i la sessió finalitzarà a les 21.30h.

Sessió de diumenge 3 de juny

A les 9.30h. s’iniciarà la segona sessió de plenari congressual fins a les 11.30 h., en què es presentaran i votaran les resolucions, i a les 12 h. es presentaran i votaran les candidatures al Consell Nacional.

A les 12.15 h. es proclamaran els resultats de les votacions i es reunirà el nou Consell Nacional per votar el coordinador general.

Intervencions a l’acte de clausura: moviments socials nacionals, Front de Gauche, Syriza, Partit de l’Esquerra Europea, ICV, IU i el nou coordinador general d’EUiA

A les 13.00h. intervindran a l’acte de clausura representants dels moviments en defensa de la salut i de l’educació públiques i de les persones afectades per les hipoteques. Els seguiran les salutacions de la representant de la coalició grega Syriza, Natasha Theodorakopoulou, de la candidata del Front de Gauche a l’exterior, Juliette Estivill, i de la vicepresidenta del Partit de l’Esquerra Europea, Maite Mola. Així mateix es comptarà amb les intervencions del secretari general d’ICV, Joan Herrera, i del coordinador federal d’IU, Cayo Lara.

De moment d’entre els convidats també han confirmat la seva assistència: una delegació d’IU integrada pel coordinador federal, Cayo Lara, l’eurodiputat Willy Meyer, el responsable d’Organització, Miguel Reneses, i el coordinador de Castella-Lleó, José Mª González; una delegació d’ICV formada pel secretari general, Joan Herrera, el responsable d’Organització, Lluis Moreno, i el responsable de Relacions Institucionals, Jordi Guillot; PSC (Daniel Fernández); ERC (Marta Barniol); Els Verds (Joan Oms); Jordi Serrano, rector de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC); Jordi Bonet, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB); una delegació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC); una delegació de la Comunitat Palestina a Catalunya, encapçalada per la seva presidenta, Salam Almaslamani; Núria Salamé, presidenta de l’Associació Catalana d’Amistat amb el Poble Sahrauí (ACAPS) i l’opositor guineà i escriptor, Juan Tomás Laurel.

Finalment, cap a les 13.55 h., intervindrà el coordinador general d’EUiA entrant, acompanyat del nou equip de direcció.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: